Kireçlenme, kemiklerin ucunda alan kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye başlangıçlayabilir. Bu hâl vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz bir araba görülür. Antrparantez kırıcı yük giymek gibi kavi fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, henüz bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da anayasa nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve başlangıçparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi gani su tüketin. Kez, eklemlere dayanak esenlar. Bu yüzden her gündüz en azca 8 çamçak su karınmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi yüksek kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve yemiş tüketin. Kemik esenlığı karınin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin bir araba gelgelı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını bakmak karınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer karınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu karınin, kemiklere dayanak olabilir. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şsorunkinliğe bile kazançlı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak karınin yemeniz gerekenler; Yapılan boşlukştırmalara nazaran yemiş ve zerzevat bakımından servet sahibi beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.